Ga verder naar de inhoud

31 bioscopen en filmvertoners zetten schouders onder derde editie van Open Cinema-campagne

10 september 2024

Tussen 29 september en 6 oktober 2024 verrassen opnieuw 31 bioscopen en vertoners in 23 steden en gemeenten met een uitgebreid aanbod van nieuwe films, zeldzame parels en inspirerende programma’s. Dat gebeurt met als slogan “Open Cinema: Kom binnen en ontdek waar filmpassie huist”.

Open Cinema

Na een eerste editie in 2022 met 21 vertoners in 11 steden en een tweede editie in 2023, waaraan 29 vertoners deelnamen in 20 steden en gemeenten, breidt Open Cinema in 2024 uit naar 23 plaatsen. Dit jaar scharen 31 arthouses, filmhuizen, culturele vertoners en cultuurhuizen (met een filmprogrammatie) zich achter Open Cinema. Met een aangepast en gevarieerd programma laten ze bezoekers proeven van hun werking en aanbod.

Afhankelijk van de locatie vullen ze hun filmvertoningen aan met een gevarieerde omkadering van inleidingen, rondleidingen, workshops en nog veel meer. Tijdens Open Cinema gelden er op de meeste locaties aangepaste tarieven of is er een 1+1-actie. Per locatie gelden specifieke openingsmomenten, gekozen tussen 29 september en 6 oktober 2024.

De individuele programma’s getuigen van een heel eigen aanpak en insteek, maar wat deze bioscopen en vertoners verbindt is hun grenzeloze passie voor film en filmcultuur en hun onuitputtelijke aandacht voor filmbeleving, die ze willen delen met jong en oud.

Nieuwe campagnespot

Speciaal voor deze derde editie is er een nieuwe campagnespot, die je kunt ontdekken op sociale media en in de deelnemende cinema's. De spot ademt de kenmerkende stijl van Aki Kaurismäki, met een minimalistische en nostalgische sfeer die een tijdloze kwaliteit uitstraalt. Het geheel vormt een uitnodigende, intrigerende en licht vervreemdende ervaring die de kijker nieuwsgierig maakt naar de magie van deze plekken waar filmpassie huist.

De deelnemende vertoners zijn

Aalst
NW

Antwerpen
De Cinema
Filmhuis Klappei

Beersel

CC de Meent

Brussel
Cineflagey
Cinéma Galeries
Cinema Nova
Cinema RITCS

Deinze
Leietheater

Diest
Cinema Paradiso

Dilbeek
Westrand

Gent
Art Cinema OFFoff
KASKcinema
Cinema REX & FFG
Ciné Rio
Sphinx Cinema

Hamont-Achel
Zebracinema/Cinema Walburg

Heist-op-den-Berg
CC Zwaneberg

Koersel
The Roxy Theatre

Kortrijk
Kunstencentrum BUDA

Leuven
Cinema ZED

Mechelen
Filmhuis Mechelen

Oostende
Cinema Storck

Puurs-St-Amands
cc Binder

Roeselare
CC De Spil

Strombeek-Bever
CC Strombeek

Ternat
CC De Ploter

Turnhout
Zebracinema/MOOOV

Waregem
CC De Schakel

Willebroek
CC De Ster

Wilrijk
Schouwburg De Kern

Open Cinema is een initiatief van de deelnemende bioscopen en filmvertoners en wordt ondersteund door de afdeling Publiek van het VAF.

Het VAF/Filmfonds van de Vlaams Minister van Cultuur ondersteunt organisaties en initiatieven, die inzetten op de vertoning en spreiding van en de educatie en reflectie rond filmcultuur.

Meer info over de programma's van de deelnemende bioscopen en filmvertoners vind je op de Open Cinema landingspagina en op de afzonderlijke websites.