Erik Van Looy lost eerste beelden De premier
8 juni 2016
Na 52 intense draaidagen werden afgelopen weekend de opnames van De Premier beëindigd, de langverwachte nieuwe film van Erik Van Looy. De thriller is nu reeds verkocht aan Nederland, Duitsland en Spanje en komt op 26 oktober bij ons in de zalen.
“Het was mijn droom om een soort James Bond-film te maken en ik meen dat we daarin geslaagd zijn”, aldus een gelukkige Van Looy. “Volgens mij zullen we eindigen met een thriller die nog spannender en verrassender is dan De zaak Alzheimer en Loft.”
De film is ondertussen al verkocht aan Nederland, Duitsland en Spanje. Een eerste teaser trailer loopt vanaf volgende week in de bioscoopzalen, maar is nu al hier online te bekijken.
In De premier wordt de Belgische eerste minister op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld en zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van de Verenigde Staten. De premier komt zo voor een onoplosbaar dilemma te staan. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen? Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.
De rol van de premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, terwijl Tine Reymer zijn echtgenote speelt. Charlotte Vandermeersch kruipt in de rol van de perswoordvoerster, Stijn van Opstal speelt de chauffeur. Daarnaast zijn o.m. ook Dirk Roofthooft en Wim Willaert in de film te zien. Het scenario werd geschreven door Erik Van Looy en Carl Joos met de medewerking van Robin Pront.
De premier is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en het Nederlandse Millstreet Films. Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt de film vanaf 26 oktober in de bioscopen. De premier kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz; ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz, investeerde in de film.